19.2.13

j.e.f

Op een dinsdagavond stapte ik J-E-F binnen: een modern ingericht maar met een warm sfeertje bedekt restaurant in de buurt van het Gravensteen. We waren wat laat dus moest een klassiek gedekt tafeltje met zicht op de keuken het doen. Ik kreeg al snel het label "vriendin van Pieterjan" opgeplakt door een ober met een fotografisch geheugen. Ik had mijn xenofobie buiten laten staan dus bestelde dapper Zeeuwse oesters (17 euro) en vervolgens kalfswangen (28 euro) - waar was ik in godsnaam mee bezig.

Misschien dat een expert in onderzeese schelpdieren ze meer zou gewaardeerd hebben, maar ik slikte elk van die 5 glibberige oesters door met een goede slok van mijn roos-kleurige champagne. Kauwen was geen optie. De jonge spinazie, aardpeer en gepofte rijst die het voorgerecht vergezelden, vielen daarentegen wél in de smaak van mijn papillen.

Met een lichte draaiing in mijn hoofd, sneed ik even later de kalfswangen aan terwijl ik een jaloerse blik wierp in het bord van mijn tafelgenoot, die het duidelijk beter had getroffen met zijn lottewangen en gnocchi. De erg zachte textuur van het vlees kon me opnieuw niet bekoren. Ik ging dan maar verder met het vegetarisch gedeelte van mijn bord, bestaande uit schorseneren en spruitjes.
De desserts waren een dikke no-go voor deze meid met benen vol eczeem: melk en chocolade vierden hoogtij. Ik hield het bij koffie, geserveerd in koddig kopje.

Eenmaal thuis gekomen voelde ik me eenzaam want ik ben vast de enige bij wie de gerechten van Jason Blanckaert niet in de smaak vallen. De volgende keer verken ik beter veiligere oorden. Onbekend is misschien onbemind maar in het omgekeerde geval had ik tenminste wat lekkers gegeten.


Lange Steenstraat 10
9000 Gent
09 336 80 58

Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag

No comments:

Post a Comment