Ik sip van mijn Belgische schuimwijn en smeer zoute boerenboter op een dikke snee bruin brood (die de hele avond door rijkelijk werd aangevuld).
Het voorgerecht is een waar kunstwerk. Vanwege de presentatie schakel ik van schrok-mode over naar langzaam genieten. Met wat spijt kijk ik naar de lege Sint-Jacobsschelp op mijn bord. "NOG!", roept mijn maag maar de warmoes met escargots vergroot enkel het verlangen naar de rest van het menu. Het bosduifje en de raapjes zijn een perfecte match en als kers op de taart krijg ik een Dessert (ja met hoofdletter) om U tegen te zeggen. Het ijs van lavas rust op een laagje yoghurt en wordt bedekt met crushed ice met de smaak van citroenmelisse. De appelschijfjes hou ik voor het einde. Ik verlaat 'De Vitrine', 55 euro armer maar vele smaken rijker!
De Vitrine
Brabantdam 134
9000 Gent
09/336.28.08
dinsdag-zaterdagmiddag: 12:00 -14:00 en shift om 18u30 en 21u00
![]() | ||
Warmoes - escargots - gekonfijte sjalot - look
|
![]() |
Coquille in de schelp - gele biet - mosterdzaad |
![]()
|
No comments:
Post a Comment